Modalitati de amenajare a locuintei in stil scandinav

  • Distribuie:
Modalitati de amenajare a locuintei in stil scandinav

One column layout One column layout One column layout

Stilul scandinav a ajuns sa fie tot mai prezent in amenajarile interioare. Acesta este un stil de amenajare prietenos, cald si natural in toate aspectele sale. Nuantele deschise, dar si preturirea spatiului sunt doar cateva dintre elementele care stau la baza acestui stil de design interior. Ca sa putem avea parte de o locuinta in stil scandinav nu trebuie sa incarcam inutil spatiul si trebuie sa stim cum sa punem in valoare fiecare incapere.

A house is much more than a mere shelter - it should lift us emotionally and spiritually. John Saldino

Caracteristicile stilului scandinav

Stilul scandinav poate fi descris doar prin trei cuvinte, si anume: confort, functionalitate si natura. Atunci cand ne gandim la natura ne gandim la elemente decorative, dar si piese de mobilier realizate din materiale naturale. Stilul scandinav se bazeaza pe un numar mai redus de piese de mobilier, linii extrem de simple si cat mai multe plante naturale. Cum putem avea o locuinta in stil scandinav?

Living in stil scandinav
Un living in stil scandinav trebuie sa fie aerisit si calduros. Acesta trebuie sa imbine in mod perfect texturi si materiale astfel incat sa realizeze o adevarata oaza de relaxare si de confort. Piesele de mobilier trebuie sa fie alese in nuante cat mai deschise de roz pal, maro deschis, gri sau bej. Acestea trebuie sa aiba linii cat mai simple. Podeaua si peretii trebuie sa fie in sincron cu piesele de mobilier alese. Luminozitatea este foarte importanta deoarece va ajuta la crearea unui spatiu mai deschis si mai placut. Canapeaua se poate transforma in piesa centrala a livingului si poate oferi o atmosfera cozy si eleganta. Fotoliile pufoase imbracate in blana sau tapiterie sunt cu siguranta niste produse pe care trebuie sa le luam in calcul.

Dormitor in stil scandinav
Dormitorul este un spatiu destinat relaxarii, este un loc in care ne putem incarca bateriile. Un dormitor in stil scandinav trebuie sa fie aerisit si sa dea impresia de prospetime si de ordine. Putem opta pentru un pat cu dimensiune generoasa, iar noptierele trebuie sa fie suficient de mari astfel incat sa ne putem depozita pe ele toate lucrurile de care avem nevoie. In dormitor trebuie sa fie prezente nuante cat mai naturale si mai deschise. Ne mai putem folosi si de nuante cu accente de albastru, verde, maro sau galben.

Bucatarie in stil scandinav
O bucatarie in stil scandinav trebuie sa fie luminoasa, intima si multifunctionala. Piesele de mobilier sunt practice si au forme simple. Acestea trebuie sa fie usor de integrat chiar si intr-o bucatarie cu mici dimensiuni.

Baie in stil scandinav
Baia in stil scandinav se va remarca prin confort si elemente practice. Corpurile de mobilier din lemn au un design simplu astfel incat sa creeze un spatiu cat mai aerisit. Acestea trebuie sa fie in nuante de alb, gri sau bej.

Design in stil scandinav cu ajutorul produselor prezente pe Primas.ro

Putem avea parte de un design perfect in stil scandinav cu ajutorul produselor prezente pe Primas.ro. Acestea se bucura de o calitate superioara, dar si de o rezistenta pe masura.

Good design is obvious. Great design is transparent. Joe Sparano

Sursa imaginilor https://mdd.eu/en/portfolio/hira-walraven/